Okulumuzda Kızılay Haftası Münasebetiyle Program Düzenlendi

Her yıl,  29 Ekim ile 4 Kasım tarihleri arasında Kızılay Haftası'nı kutluyoruz. Kızılay, ülkemizin en önemli ve en büyük yardım kurumudur.

1868 yılında Yaralı Askerlere Yardım Derneği adıyla kurulan, 1877 yılında kırmızı ay anlamına gelen Hilal-i Ahmer adını alan ve Cumhuriyet döneminde Türk Kızılay Derneği ismini alan bu dernek, deprem, sel, yangın, toprak kayması, kuraklık gibi her türlü felakette yardıma koşar. Felaketzedelere yiyecek, giyecek ve ilaç sağlar. Evsiz kalanlara çadır, battaniye verir, geçici barınaklar yapar. Felaket yerine doktor, hemşire, hastabakıcı gönderir.

Kızılay, başka ülkelerde meydana gelen felaketlerde de yardım elini uzatır. Böylece Türk Halkı'nın ne kadar yardımsever olduğunu bütün dünyaya göstermiştir.

Kızılay, bütün bu yardımları halktan topladığı bağışlarla ve kendi gelirleriyle yapmaktadır. Kısaca iyi günümüzde Kızılay'a yaptığımız yardımlar kötü günümüzde yardım olarak bizlere dönmektedir.

Hiçbir zaman ihtiyaç duymamak dileğiyle.

Okulumu05-11-201905-11-201905-11-201905-11-201905-11-201905-11-201905-11-2019zda KIZILAY HAFTASI münasebetiyle etkinlikler düzenlendi.Etkinlikler kapsamında Kızılay'ın faaliyetleri hakkında konuşuldu ve konuyla alakalı drama etkinliğine yer verildi. Sonrasında deprem tatbikatı yapılarak çocuklara bilgiler verildi. Etkinlik kapsamında emeği geçen öğretmen, öğrenci ve personelimize teşekkür ederiz.